Na Corona is er iets veranderd in de samenwerking in organisaties. Medewerkers hebben hun eigen werk- en privébalans gevonden en willen hier graag aan vast houden. Het thuiswerken zorgt voor meer productiviteit, omdat er gewerkt kan worden op de tijd en plaats die het beste past. Het draagt bij aan het werkgeluk en verlaagt stress, omdat privézaken en werk makkelijker te combineren zijn.

Team- en organisatiedoelen staan onder druk

Voor het behalen van individuele doelen is een betere werk- en privébalans positief. Maar voor het behalen van team- en organisatiedoelen gaat het knellen. Als alle medewerkers hun eigen manier van hybride werken behouden zonder daar duidelijke afspraken over te maken, is het lastiger verbindingen leggen, worden moeilijke vraagstukken niet met de juiste mensen opgepakt en wordt het uitdagend om goede resultaten te behalen. 

Werken aan Effectief Teamwerk, juist nu

Als manager kun je de grip op je teams weer terugkrijgen, maar dat vraagt wel om een andere benadering: Effectief Teamwerk. Dit vraagt van jou dat je helder bent over het doel en het resultaat wat je wilt bereiken. Vervolgens is het belangrijk dat je jouw teams de tijd en de ruimte geeft om op nieuwe manieren met elkaar te leren samenwerken. Het vraagt ook van jou om de teams te ondersteunen waar het op dit moment niet zo lekker loopt. Zij zijn niet meer in staat om zelf hun 'gedoe' op te lossen en hebben hulp nodig van jou en van een externe begeleider.  

Begeleiden van Teams

Als Begeleider van Verandering begeleid ik managers en hun teams bij teamdagen. Dat kan eenmalig zijn, omdat een team een projectstart-up nodig heeft, of tijdelijk hulp nodig heeft bij het maken van een jaarplan. Maar ik werk het liefst voor een langere tijd samen, om duurzame resultaten te boeken met een team. Ik heb hiervoor een aantal programma's ontwikkeld, die ik de afgelopen jaren steeds verder heb verfijnd en die bewezen succesvol zijn. Ik werk daarbij altijd met een combinatie van vaste werkvormen en draaiboeken, in combinatie met de flexibiliteit om gedurende de sessie te werken met wat het team in het moment nodig heeft. 

Hieronder vind je mijn programma's:

  • Van Gedoe naar Gemak
  • De Kracht van je Team
  • Inzicht in de Onderstroom

Of neus eens rond op mijn nieuwste ontwikkelingen rondom het programma Effectief Teamwerk of de losse teamdagen die ik begeleid. 

Van Gedoe naar Gemak

Ben jij net gestart als directeur en word jij geconfronteerd met teams die niet functioneren? Teams met conflicten, langdurig ziekteverzuim of veel verloop? Lijkt geen enkele interventie te werken? Laat mij je dan helpen. Ik ga op zoek naar verschillende belangen, vind de blokkades in de onderstroom en verbind ze met noodzakelijke acties in de bovenstroom. Zodat jij binnen 'no time' weet wat je moet doen om je organisatie weer gezond te krijgen. Je schakelt mij in als strategisch organisatieadviseur én als praktisch teamcoach. Als nuchterige procesbegeleider én als hoogsensitieve 'lezer' van het systeem. Ik doe onderzoek, geef advies over interventies en ik ontwerp en begeleid sessies om de doorbraken in jouw teams te realiseren.

De Kracht van je Team

Wil jij met jouw nieuwe team een vliegende start maken? Direct vanuit gedeelde missie en visie met veel energie aan de slag met je doelstellingen? Trakteer jouw team dan op het programma "De kracht van je team!

Ik begeleid jou en je team met energieke en creatieve werkvormen, zodat jullie razendsnel op één lijn zitten over waar jullie voor staan en voor gaan. Aan het einde van dit programma heb jij:

  • de kernwaarden en wenswaarden van je team
  • een duidelijk beeld van jullie positionering
  • een tijdlijn van de concrete stappen voor de komende periode. 

Inzicht in de Onderstroom

Wanneer jij met je managementteam aan de slag gaat met organisatieverandering, concentreer je je vooral op de zogenaamde bovenstroom van die verandering. Je start met een programma- of projectteam, je volgt een PDCA-cyclus, de organisatiestructuur moet misschien gewijzigd, enzovoorts. Door alle drukte in die bovenstroom, heb je misschien wat minder aandacht voor de onderstroom. Dat is jammer, want dat is de plek waar de daadwerkelijke verandering plaatsvindt. Hier vind je bovendien de oorsprong van weerstand en gedoe. Inzicht in die onderstroom is daarom van belang. Daar help ik je bij. Ik geef workshops over Veranderen in de Onderstroom en ondersteun directies en managementteams bij het ontrafelen van hun organisatievraagstukken. 


Meer weten? 

Wil jij effectiever samenwerken met jouw teams? Ben je op zoek naar een partner die jou en je team hierbij kan begeleiden? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Ik ben benieuwd naar je vraagstuk.