Kleine veranderingen in teams of grote veranderingen in de samenleving; ze hebben impact op ons leven, op de korte en lange termijn. Het gaat vaak gepaard met weerstand, polarisatie, verdriet en gedoe. Maar dat hoeft niet. Je kunt systemen begeleiden bij de verandering. Dat is wat ik doe.  

Begeleiding van teams en organisaties 

Vaak begeleid ik teams en organisaties bij veranderingen. Daar zijn er gewoonweg heel veel van en daar ben ik heel druk mee. Soms word ik ingeschakeld als dagvoorzitter of gespreksleider om een gesprek over een grote maatschappelijke verandering te begeleiden. 

Voor mij zijn dat zulke belangrijke momenten, want ik krijg dan de kans om met mensen in gesprek te gaan die iets bijzonders doen op het gebied van die specifieke maatschappelijke verandering. Ik zit gewoon eerste rang, inclusief meet & greet, om meer te weten te komen over de gevolgen van klimaatverandering, de energietransitie, intergenerationele armoede, Jeugdzorg, brede welvaart, de transitie in het onderwijs, healthy aging, de biobased economy, om maar een paar te noemen. 

Kennis en inzicht bij Hanze Impact Event

Volgende week ben ik bijvoorbeeld als workshopleider en gespreksleider op het Hanze Impact Event met het thema: ‘Samen het Verschil maken’. Ik kijk enorm uit naar dit evenement, niet alleen vanwege de titel maar vooral vanwege de onderwerpen die op de planning staan. Ik ga in gesprek met initiatieven die mbo-, hbo-, en universitair onderzoek bundelen voor meer impact op de grote transities. En op het hoofdpodium ga ik in gesprek met drie noordelijke verschilmakers. Drie vernieuwende geesten die zich bezighouden met vraagstukken op de arbeidsmarkt en die een duidelijke mening hebben over hoe het onderwijs hier een rol in zou moeten vervullen. 

Meer informatie over het evenement lees je hier

Kennis toepassen in veranderprocessen 

Die kennis die ik als dagvoorzitter opdoe, kan ik zo, hup, toepassen bij de begeleiding van publieke organisaties in de veranderingen die zij doormaken. Doordat ik meer kennis heb opgedaan over de disruptieve veranderingen die plaatsvinden in de samenleving, begrijp ik beter waarom verandering in deze organisaties nodig zijn. 

Verbondenheid met organisatieverandering 

Organisatieverandering gebeurt namelijk altijd omdat er in de samenleving dingen veranderen. Grote en kleine veranderingen, bij grote groepen of kleine groepen; ze zijn allemaal met elkaar verbonden. 

Is dat niet ingewikkeld, op zoveel verschillende onderwerpen kennis vergaren voor zoveel verschillende organisaties? Integendeel, ik vind het juist veel minder ingewikkeld als ik zie dat alles met alles verbonden is. En dat verandering, in welke sector dan ook, eigenlijk steeds aan dezelfde natuurwetgeving voldoet. Dus kom maar door met het bespreken van grote onderwerpen in grote groepen! 

Meer weten? 

Ontdek meer over mijn expertise in het verbinden van grote onderwerpen in grote groepen op mijn website of neem gerust contact op als je vragen hebt. 


Contact

 

T: +316 330 450 30
E: info@eline-faber.nl

KvK: 60399627
BTW: NL001658270B63

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor updates via e-mail:

Social media