Liefdevolle confrontaties

Met liefdevolle confrontaties help ik leiders in de publieke sector om hun organisatie, team of directie opnieuw uit te vinden, richting lerende ecosystemen. In lerende ecosystemen zijn medewerkers gelukkiger en gezonder. Hierdoor kunnen zij de samenleving beter dienen. Ik laat leiders zien dat dit ook in hun organisatie mogelijk én supersimpel is. Het begint namelijk allemaal bij de leider(s) zelf.

Organisatie

Veel publieke organisaties willen meer wendbaar worden om zo beter en sneller in te kunnen spelen op veranderingen in de buitenwereld. Er zijn methoden en instrumenten die je daarbij kunnen helpen, zoals zelfsturing, hybride werken, agile werken, enzovoorts. Dat zijn allemaal mooie hulpmiddelen, maar je merkt waarschijnlijk dat de organisatie als geheel niet wendbaar wordt. Je medewerkers lijken maar geen afscheid te kunnen nemen van de oude manier van werken.

Team

Gedoe in je team. Het lijkt meer regel dan uitzondering. Zeker na het verplichte thuiswerken in de Corona-crisis hebben veel teams een knauw gehad. We hebben het dan over ongewenst gedrag in een team, zoals roddelen, spanningen onder de oppervlakte of juist (slaande) ruzies. Het klinkt misschien gek, maar je kunt mij hiervoor wakker maken. Want het geeft zo’n enorme voldoening om met zo’n team aan de slag te gaan, de sfeer te zien opbloeien, en mensen weer lol te zien hebben in hun werk.

Directie

We hebben het vaak over veranderingen in organisaties en over de verbetering van de samenwerking binnen teams. Daarbij wordt nogal eens vergeten dat een directie of managementteam ook een team is. Sterker nog, het allerbelangrijkste team van de hele organisatie en ook meteen het meest complexe team van de hele organisatie. Want hier komen alle afdelingen, alle bloedgroepen, alle culturen van een bedrijf samen.