Begeleiden van veranderingen

Ik begeleid leiders in de publieke sector bij verandering in hun organisatie, team of directie. Ik help met inzicht in de onderstroom en bovenstroom. Ook spoor ik systemische blokkades op die verandering in de weg staan. Bovendien bedenk ik interventies om blokkades te doorbreken. Met als mijn belangrijkste doel, dat medewerkers weer met veel plezier en energie naar hun werk gaan. Hierdoor kunnen zij de samenleving beter dienen. 

Van Gedoe naar Gemak

Ben jij net gestart als directeur en word jij geconfronteerd met teams die niet functioneren? Teams met conflicten, langdurig ziekteverzuim of veel verloop? Lijkt geen enkele interventie te werken? Laat mij je dan helpen. Ik ga op zoek naar verschillende belangen, vind de blokkades in de onderstroom en verbind ze met noodzakelijke acties in de bovenstroom. Zodat jij binnen 'no time' weet wat je moet doen om je organisatie weer gezond te krijgen. Je schakelt mij in als strategisch organisatieadviseur én als praktisch teamcoach. Als nuchterige procesbegeleider én als hoogsensitieve 'lezer' van het systeem. Ik doe onderzoek, geef advies over interventies en ik ontwerp en begeleid sessies om de doorbraken in jouw teams te realiseren.

De Kracht van je Team

Wil jij met jouw nieuwe team een vliegende start maken? Direct vanuit gedeelde missie en visie met veel energie aan de slag met je doelstellingen? Trakteer jouw team dan op het programma "De kracht van je team!

Ik begeleid jou en je team met energieke en creatieve werkvormen, zodat jullie razendsnel op één lijn zitten over waar jullie voor staan en voor gaan. Aan het einde van dit programma heb jij:

  • de kernwaarden en wenswaarden van je team
  • een duidelijk beeld van jullie positionering
  • een tijdlijn van de concrete stappen voor de komende periode. 

Inzicht in de Onderstroom

Wanneer jij met je managementteam aan de slag gaat met organisatieverandering, concentreer je je vooral op de zogenaamde bovenstroom van die verandering. Je start met een programma- of projectteam, je volgt een PDCA-cyclus, de organisatiestructuur moet misschien gewijzigd, enzovoorts. Door alle drukte in die bovenstroom, heb je misschien wat minder aandacht voor de onderstroom. Dat is jammer, want dat is de plek waar de daadwerkelijke verandering plaatsvindt. Hier vind je bovendien de oorsprong van weerstand en gedoe. Inzicht in die onderstroom is daarom van belang. Daar help ik je bij. Ik geef workshops over Veranderen in de Onderstroom en ondersteun directies en managementteams bij het ontrafelen van hun organisatievraagstukken.