Het is heerlijk in het diepe!

Gepubliceerd op: 12-02-2022

Het ondernemerschap begon ruim vier jaar geleden voor mij met de blog: “Een sprong in het pierenbadje” waarin ik beschreef waarom ik de stap naar het ondernemerschap zette vanuit een veilige haven: een fulltime baan als ambtenaar. En eind 2021 was het zover: ik kon mijn baan opzeggen en fulltime gaan voor mijn eigen bedrijf. Eindelijk mocht ik van het pierenbadje het diepe in.

Goed zwemmen

En wat is het hier fijn! Ik heb alle vrijheid om mijn baantjes te trekken, af en toe een flinke duik te maken naar de bodem, flink worstelend met mezelf omdat ik mijn grenzen aan het verleggen ben, en dan proestend weer bovenkomen. Het is één grote reis van persoonlijke ontwikkeling en groei, wat een fantastische plek om rond te zwemmen. En ik weet dat ik het kan. Ik heb goed leren zwemmen, en ik heb al mijn capaciteiten en talenten ontwikkeld, om de uitdagingen in het ondernemerschap aan te kunnen.

Juiste moment

Je zou bijna zeggen, waarom heb je dat niet eerder gedaan? Maar dat idee heb ik dus helemaal niet. Het was precies het juiste moment. Begin 2021 legde ik een affirmatie vast: dit jaar zou ik mijn baan loslaten. Dat was de enige belofte die ik mezelf deed. En toen ik in de zomer ineens een grote opdracht kreeg voor mijn eigen bedrijf én ik van mijn baas te horen kreeg dat ik opdrachten zou moeten uitvoeren die mij een energielek zouden bezorgen, wist ik dat het moment gekomen was. Binnen een paar uur had ik de ontslagbrief geschreven. Na ruim 10 jaar was het mooi geweest.

Work B*tch

Wat iedereen er ook van vindt, en hoe je ook gepushed wordt om vooral stoer te zijn en de stap naar het ondernemerschap te maken: jij maakt de keuze. Jij staat aan het roer. En jij bepaalt wanneer jij zover bent. Ik ben er trots op dat ik mezelf ruim vier jaar de tijd heb gegeven om het ondernemerschap en mezelf te leren kennen. En nu gaan we knallen. Of om met Britney Spears te spreken: You better work b*tch!