Corona en verandering

Gepubliceerd op: 13-04-2020

Ineens staat dan de wereld stil. Niemand heeft het ooit meegemaakt, en niemand heeft dit ooit kunnen voorspellen: de Corona crisis. Voor mij, als begeleider van verandering, is dit een waanzínnig inspirerende tijd. Ik gebruik deze periode om te vertragen, aandacht te besteden aan lichaam en geest en voorál om te studeren. Niet door in de boeken te duiken, maar door mijn zintuigen open te zetten en de veranderingen om mij heen waar te nemen en die met jou te delen.

Fimpjes over verandering

In een serie korte filmpjes neem ik je mee in de veranderingen die ik waarneem tijdens de Corona crisis. Houd hierbij rekening met mijn kleine handicap, namelijk dat ik nogal positief ben ingesteld. In de veranderingen die ik om mij heen zie gebeuren zie ik vooral kansen en mogelijkheden om samen een mooiere samenleving te bouwen. Maar ook ik weet niet waar de wereld naartoe beweegt. Die beweging maken we namelijk met z'n allen, en ook nog eens tegelijkertijd. Dat maakt voorspellen bijzonder lastig. Maar door de veranderingen én de kansen op te merken, kun je wel beter leren anticiperen op de verandering. 

Vertragen en verstillen

Wat we van deze crisis leren is het belang van vertragen en verstillen. Alleen door letterlijk en figuurlijk stil te staan, kunnen we veel beter ontwikkelingen waarnemen. Daardoor kunnen we leren van wat er gebeurt, en daardoor kunnen we weer beter participeren op veranderingen. 

Op de pagina Blogs vind je alle filmpjes over Corona en Verandering. Ik hoop dat het je helpt om inzichten te verwerven.