Coming soon: boek Praktisch Veranderen

Gepubliceerd op: 16-05-2019

Het duurt nu niet lang meer, nog 1 laatste check van de tekst, het maken van een proefdruk, en dan is het zover, mijn eerste boek is een feit: Praktisch veranderen; een sprong in het pierenbadje. Met korte verhalen over verandering.

Zoals de titel al doet vermoeden: het gaat om veranderen in het echie. Verwacht geen verhalen over succesvolle veranderingstrajecten. Of theoretische kaders over wat wél werkt. Want weet je: veranderingsprocessen zitten vol met struikelblokken en mislukkingen en juist door dát allemaal door te maken, leer je veranderen.

Juist de fase van onzekerheid, chaos, totaal-geen-idee-hebben-waar-je-mee-bezig-bent en uiteindelijk het moment van herkenning is zo leuk aan veranderen. Niet alleen om te ervaren, maar óók om over te lezen. Want dan besef je pas dat je niet de enige bent die soms echt geen idee heeft waar ‘ie mee bezig is.

In dit boek neem ik je mee naar veranderingen die ik zelf meemaak of die mij opvallen. In de maatschappij, organisaties, teams, bij managers en bij mezelf. Eén model staat hierin centraal, de Leercyclus van verandering. Deze leercyclus ontwikkelde ik, omdat ik na ruim 20 jaar van veranderingsprocessen een patroon herkende in het lukken en niet-lukken van verandering.

Door te schrijven over mijn inzichten en door gewoon maar te doen, fouten te maken en ervan te leren, heb ik achteraf gezien zelf telkens de leercyclus doorlopen. Door dat inzicht besloot ik mijn blogs te bundelen. De blogs worden afgewisseld door inspirerende quotes van grote leiders en aandoenlijke illustraties, gemaakt door Lianne Steinfort van Ekster Visualisatie.

Wil jij een van de eerste zijn die dit boek straks in huis heeft? Stuur dan een e-mail naar info@eline-faber.nl. Dan houd ik je op de hoogte van de release datum.