Binnenkijken bij Werkplein Drentse Aa

Gepubliceerd op: 16-04-2022

Vandaag neem ik jullie mee naar het Werkplein Drentsche Aa. Een bijzondere organisatie die WEL met succes met zelfsturende teams werkt. Maar daar gaat het vandaag niet over. Ik wil jullie graag de plek laten zien waar de teams werken aan hun ontwikkeling. In de zomer van 2021 heeft het Werkplein een van de kantoorpanden verbouwd, om ruimte te maken voor creatieve ontmoetingsruimtes.

Sinds oktober 2021 heeft elk team verplicht elke maand een dagdeel teamontwikkeling, onder de noemer O3: Ontmoeten, Onderzoeken en Ontwikkelen. Madelon van Hemel-Ruiter, PhD en ik hebben hiervoor een curriculum geschreven van 6 sessies per team en dat betekent heel veel teamsessies. Die dus gewoon op kantoor kunnen plaatsvinden.

Misschien denk je: elke maand teamontwikkeling, wat veel! Nee dus. Als je ziet wat Corona in elke organisatie voor schade heeft aangericht in teams EN hoe snel de teams bij WPDA nu groeien in hun Maturity niveau (en dan heb ik het over enkele maanden he), dan gun ik elke organisatie een O3.