Of je nu in een team werkt of onderdeel uitmaakt van een programma: het is belangrijk dat anderen weten waar jouw ‘groep’ voor staat. Als je niet kiest, kunnen mensen niet voor je kiezen. Maar ook binnen het team heeft dit effect: collega’s nemen meer eigen verantwoordelijkheid, omdat ze weten wat er van hen verwacht wordt. Wat ik veel zie, is dat teams door veranderingen in hun omgeving de vaste grond onder hun voeten verliezen. Er ontstaat onzekerheid in het team. Waar zijn we nu wel van en waar niet?

In een workshop van twee dagdelen ga je met je team of projectgroep aan de slag gaat met de volgende vraagstukken:

  • wat is onze identiteit? Waar staan wij voor en waar gaan wij voor?
  • wie zijn onze belangrijkste doelgroepen?
  • wie zijn onze partners en wat hebben wij hen te bieden?
  • wie werken ons tegen en wat kunnen we doen om dat te veranderen?
  • wat is onze toegevoegde waarde en hoe gaan we dit wereldkundig maken?

Door het toepassen van verschillende werkvormen is de opbrengst niet alleen waardevol, het team heeft ook gewoon een leuke tijd. Bovendien is er vaak onverwachte bijvangst, omdat dit gesprek zaken boven tafel haalt, die anders onbesproken blijven.

Resultaten van deze workshop:

  • medewerkers hebben het gevoel dat alles gezegd kan worden. Ook de dingen die niet zo lekker gaan, zijn onderdeel van de identiteit en moeten onderkend worden;
  • medewerkers hebben het gevoel dat zij zelf aan het roer staan om het resultaat van hun team te verbeteren;
  • zodra dit inzicht er komt, begint de energie weer te stromen;
  • er komt eigenlijk altijd een vervolg, omdat deze workshop naar ‘meer’ smaakt. Van een gedeeld beeld, naar: wat gaan we dan concreet doen en hoe pakken we dat aan;

Deze workshop is geschikt voor:

  • alle teams, projectgroepen, of groepen met een specifieke opgave op een gezamenlijke opdracht;

Op maat:

‘De kracht van je team’ is een mooie basis voor een gedeeld beeld. Maar soms is er meer nodig. Ik zie in teams regelmatig (elementen van) verwaarlozing, onverwerkt trauma, angstcultuur, onenigheid, bovengemiddeld verzuim of verloop of andere zaken waardoor een team niet tot volledige bloei kan komen. In een voorgesprek met de opdrachtgever stel ik vragen om dit soort elementen boven tafel te krijgen. Indien nodig zoek ik samen met de opdrachtgever welke interventies nodig zijn om het team er weer bovenop te krijgen. Deze workshop wordt dan ook altijd op maat gemaakt, met de voor het team meest effectieve werkvormen.

Contact

STAPHORST
T: +31633045030
E: info@eline-faber.nl

KvK: 60399627
BTW: NL001658270B63

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden