Je hoort weleens: als je doet waar je goed in bent en wat je fantastisch vindt, om te doen, dan hoef je geen dag meer te werken. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe vind je nou datgene waar je goed in bent én wat je leuk vindt én wat ook nog brood op de plank brengt. Ik vind tuinieren erg leuk en dat gaat ook best goed, maar er is echt geen mens die zit te wachten op Eline als hovenier. Echt niet. 

Dus hoe vind je jouw kracht? Ik heb er zelf ruim tien jaar over gedaan om dit voor mezelf uit te zoeken, en daarbij maakte ik twee fouten: 1) Ik deed onvoldoende zelfonderzoek en 2) ik heb niemand gevraagd om me hierbij te helpen. Per toeval ontdekte ik gaandeweg verschillende werkvormen die mij en anderen geweldig hebben geholpen bij deze zoektocht. Maar dat heeft wel wat lang geduurd. Dat kan dus een stuk sneller! 

Gratis overzicht voor zelfonderzoek

Mijn kennis en ervaring heb ik verzameld in een (gratis) overzicht met werkvormen om je eigen kracht te leren ontdekken. Ook heb ik blogs geschreven die jou kunnen helpen en inspireren. Dit is de goedkoopste (en langste) weg om inzicht te krijgen in je kracht.

Werksessie Positioneren in 1 dag

Daarnaast heb ik al tientallen mensen geholpen bij het verkrijgen van inzicht in hun kracht met mijn werksessie Positioneren in 1 dag. Dat is de korte weg om inzicht te krijgen in je kracht. Waarmee je er overigens nog niet bent, want daarna begint de spannende reis van verandering en ontwikkeling natuurlijk pas echt.

In 1 dagdeel geef ik je door middel van verschillende werkvormen inzicht in jouw unieke eigenschappen, dat wat jou energie geeft, daar waar jij goed in bent en dat wat jou belemmert om écht te gaan doen wat je te doen staat. Daarna gaan we aan de slag om te kijken hoe je je jezelf vanuit deze nieuwe inzichten kunt positioneren.

De sessie ‘Positioneren in 1 dag’ is voor zelfstandig ondernemers én voor professionals in loondienst, die meer uit hun werk willen halen. Ik bied het aan als individuele coachingssessie van 1 dagdeel, of als workshop van 1 dag met maximaal 3 deelnemers.

Stap 1: Waar jij van bent

Als (zelfstandig) professional is het belangrijk dat jij onder woorden kunt brengen ‘waar je van bent’. Want als je dit duidelijk kunt maken aan de buitenwereld, weten mensen waarom ze voor jou moeten kiezen en weet jij waar je jouw leukste opdrachten kunt vinden.

Stap 2: Inzicht door overzicht

Dit klinkt allemaal nogal ingewikkeld, maar dat is het niet. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het al lang in jou zit. Je kunt er alleen nog niet goed bij, je kunt het nog niet onder woorden brengen. Met de speciale werkvormen die ik heb ontwikkeld, krijg ik die woorden wel boven tafel. Op die manier bied ik jou inzicht door overzicht.

Stap 3: Goede en 'slechte' eigenschappen

We achterhalen samen waar jij goed in bent én wat je leuk vindt om te doen. Daar waar jij sterk én onderscheidend in bent. We kijken hierbij naar wat jij je 'goede eigenschappen' en je 'slechte eigenschappen' noemt. Ik maak dat onderscheid niet, omdat daar waar jij 'slechte eigenschappen' ziet, ik juist een kracht zie.

Een voorbeeld: jij ziet altijd overal beren op de weg, en dat zie je als een slechte eigenschap, waar je wel van af zou willen. Ik zie het juist als een eigenschap waar jij je voordeel mee kunt doen. Jij bekijkt een ontwikkeling van veel meer kanten dan iemand die met veel enthousiasme in het diepe springt. Jij bent er waarschijnlijk heel goed in om vooraf een goede analyse te maken van de kansen en de risico's. Om ervoor te zorgen dat je wel 'van de kant komt' en niet blijft hangen in de risico's, is het alleen wel handig om mensen om je heen te verzamelen die je inspireren om de sprong te wagen.

Op deze manier kijken we dus naar jouw kracht én naar wie of wat je nodig hebt, om vanuit je kracht te gaan werken.

Stap 4: Dat wat jou tegenhoudt

Als jij datgene zou doen waar jouw kracht ligt, dan had je mij niet nodig. Er is dus waarschijnlijk iets wat jou tegenhoudt om echt te kunnen werken vanuit je kracht. Samen komen we erachter wie of wat jou belemmert. Je komt zelf tot die inzichten, ik haal het met verschillende werkvormen alleen maar naar boven. Samen onderzoeken we waar de belemmeringen zitten en welke stappen je mogelijk al kunt zetten om deze belemmeringen op te lossen. Vaak zijn het helemaal niet zulke lastige stappen en meestal zijn ze wel enorm effectief.

Rustige locatie

Voor de sessie 'Positioneren in 1 dag' heb je een rustige plek nodig, waar je even helemaal weg bent van de hectiek van alledag. Je bent van harte welkom bij mij thuis, zowel voor de 1-op-1 sessie als voor de groepsessie. Mijn klanten ervaren deze plek als een 'zakelijke wellness'. Op het moment dat je binnenkomt voel je je kalmer worden. Grenzend aan natuurgebied Het Reestdal, op het mooiste plekje van Staphorst, bieden de vergezichten je de rust om na te denken over wat jij belangrijk vindt. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Want als alle zintuigen worden verwend, kom je tot de beste ideeën.

Heb je interesse voor Positioneren in 1 dag, laat het me weten via info@eline-faber.nl.

Kosten

Individuele coaching sessie van een dagdeel: 350 euro ex. BTW
Workshop van een dag met maximaal 3 deelnemers: 250 euro ex. BTW
Locatie: Staphorst