Tekst om ruimte te maken


Gedoe in je team

Het lijkt meer regel dan uitzondering. Zeker na het verplichte thuiswerken in de Corona-crisis hebben veel teams een knauw gehad. We hebben het dan over ongewenst gedrag in een team, zoals roddelen, spanningen onder de oppervlakte of juist (slaande) ruzies. Het klinkt misschien gek, maar je kunt mij hiervoor wakker maken. Want het geeft zo’n enorme voldoening om met zo’n team aan de slag te gaan, de sfeer te zien opbloeien, en mensen weer lol te zien hebben in hun werk.

Rust en plezier terug in je team

Samen met jou als leidinggevende breng ik de rust en het plezier weer terug in het team. Dat doe ik door met jou in gesprek te gaan over wat er aan de hand is en wat jij denkt dat nodig is. Vervolgens gaan we in enkele teamsessies aan de slag met het team. Jij bent daar als leider altijd bij. Jij en ik, wij zijn namelijk samen verantwoordelijk. Ik zorg ervoor dat alles wat er gezegd moet worden boven tafel komt, en jij werkt met je medewerkers aan het weghalen van blokkades die de samenwerking in de weg staan. Ik help jou daarnaast bij het aanpassen van je eigen gedrag, zodat jij het team meer ruimte geeft om een stap te maken.

Snelle verbeteringen

Afhankelijk van de mate van trauma of belemmerende patronen in het team zie je de eerste verbeteringen vaak al in 2 of 3 sessies. Meestal heb je mij daarna niet meer nodig voor de teamsessies. Wel blijf ik vaak op de achtergrond betrokken, zodat jij mijn hulp kunt inroepen als je even vastloopt.


De Kracht van je Team

Wil jij samen met je team een gedeeld beeld creëren van waar je staat en waar je naartoe gaat? Wil je samen je kernwaarden en je wenswaarden helder krijgen? Ga dan aan de slag met De Kracht van je Team.                                        


Begeleiden teamdagen

Als Begeleider van verandering begeleid ik bij het creëren van optimale teams. Ik begeleid jou als leidinggevende met het gedrag wat helpend en niet-helpend is. En ik begeleid de teamsessies met jou en je team, om de dynamieken te kunnen waarnemen en met interventies te komen.