Gedoe in je team. Het lijkt meer uitzondering dan regel. Zeker na het verplichte thuiswerken in de Corona-crisis hebben veel teams een knauw gehad. We hebben het dan over roddelen, spanningen onder de oppervlakte of juist (slaande) ruzies. Het klinkt misschien gek, maar je kunt mij hiervoor wakker maken. Want het geeft zo’n enorme voldoening om met zo’n team aan de slag te gaan, de sfeer te zien opbloeien, en mensen weer lol te zien hebben in hun werk.

Rust en plezier terug in je team 

Samen met jou als leidinggevende breng ik de rust en het plezier weer terug in het team. Dat doe ik door met jou in gesprek te gaan over wat er aan de hand is en wat jij denkt dat nodig is. Vervolgens gaan we in enkele teamsessies van een dagdeel aan de slag met het team. Jij bent daar als leider altijd bij. Jij en ik, wij zijn namelijk samen verantwoordelijk. Ik zorg ervoor dat alles wat er gezegd moet worden boven tafel komt, en jij werkt met je medewerkers aan het weghalen van blokkades die de samenwerking in de weg staan. Ik help jou daarnaast bij het aanpassen van je eigen gedrag, zodat jij het team weer ruimte geeft om een stap te maken.

Snelle verbeteringen

Afhankelijk van de mate van trauma of belemmerende patronen in het team zie je de eerste verbeteringen vaak al in 2 of 3 sessies. Meestal heb je mij daarna niet meer nodig gedurende teamsessies. Wel blijf ik vaak op de achtergrond betrokken, zodat jij mijn hulp kunt inroepen als je even vastloopt.