Methode Positioneren in 1 dag

Inmiddels heb ik al tientallen mensen geholpen bij het verkrijgen van inzicht in hun kracht met mijn methode 'Positioneren in 1 dag'. 

In 1 dagdeel geef ik je door middel van verschillende werkvormen inzicht in jouw unieke eigenschappen, dat wat jou energie geeft, daar waar jij goed in bent en dat wat jou belemmert om écht te gaan doen wat je te doen staat. Daarna gaan we aan de slag om te kijken hoe je je jezelf vanuit deze nieuwe inzichten kunt positioneren.

De methode ‘Positioneren in 1 dag’ is voor zelfstandig ondernemers én voor professionals in loondienst, die meer uit hun werk willen halen. Ik bied het aan als individuele coachingssessie van 1 dagdeel, of als workshop van 1 dag met maximaal 3 deelnemers.

Stap 1: Waar jij van bent

Als (zelfstandig) professional is het belangrijk dat jij onder woorden kunt brengen ‘waar je van bent’. Want als je dit duidelijk kunt maken aan de buitenwereld, weten mensen waarom ze voor jou moeten kiezen en weet jij waar je jouw leukste opdrachten kunt vinden.

Stap 2: Inzicht door overzicht

Dit klinkt allemaal nogal ingewikkeld, maar dat is het niet. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het al lang in jou zit. Je kunt er alleen nog niet goed bij, je kunt het nog niet onder woorden brengen. Met de speciale werkvormen die ik heb ontwikkeld, krijg ik die woorden wel boven tafel. Op die manier bied ik jou inzicht door overzicht.

Stap 3: Goede en 'slechte' eigenschappen

We achterhalen samen waar jij goed in bent én wat je leuk vindt om te doen. Daar waar jij sterk én onderscheidend in bent. We kijken hierbij naar wat jij je 'goede eigenschappen' en je 'slechte eigenschappen' noemt. Ik maak dat onderscheid niet, omdat daar waar jij 'slechte eigenschappen' ziet, ik juist een kracht zie.

Een voorbeeld: jij ziet altijd overal beren op de weg, en dat zie je als een slechte eigenschap, waar je wel van af zou willen. Ik zie het juist als een eigenschap waar jij je voordeel mee kunt doen. Jij bekijkt een ontwikkeling van veel meer kanten dan iemand die met veel enthousiasme in het diepe springt. Jij bent er waarschijnlijk heel goed in om vooraf een goede analyse te maken van de kansen en de risico's. Om ervoor te zorgen dat je wel 'van de kant komt' en niet blijft hangen in de risico's, is het alleen wel handig om mensen om je heen te verzamelen die je inspireren om de sprong te wagen.

Op deze manier kijken we dus naar jouw kracht én naar wie of wat je nodig hebt, om vanuit je kracht te gaan werken.

Stap 4: Dat wat jou tegenhoudt

Als jij datgene zou doen waar jouw kracht ligt, dan had je mij niet nodig. Er is dus waarschijnlijk iets wat jou tegenhoudt om echt te kunnen werken vanuit je kracht. Samen komen we erachter wie of wat jou belemmert. Je komt zelf tot die inzichten, ik haal het met verschillende werkvormen alleen maar naar boven. Samen onderzoeken we waar de belemmeringen zitten en welke stappen je mogelijk al kunt zetten om deze belemmeringen op te lossen. Vaak zijn het helemaal niet zulke lastige stappen en meestal zijn ze wel enorm effectief.

Rustige locatie

Voor 'Positioneren in 1 dag' heb je een rustige plek nodig, waar je even helemaal weg bent van de hectiek van alledag. Je bent van harte welkom bij mij thuis, zowel voor de 1-op-1 sessie als voor de groepsessie. Mijn klanten ervaren deze plek als een 'zakelijke wellness'. Op het moment dat je binnenkomt voel je je kalmer worden. Grenzend aan natuurgebied Het Reestdal, op het mooiste plekje van Staphorst, bieden de vergezichten je de rust om na te denken over wat jij belangrijk vindt. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Want als alle zintuigen worden verwend, kom je tot de beste ideeën.

Heb je interesse voor Positioneren in 1 dag, laat het me weten via info@eline-faber.nl.

Kosten

Individuele coaching sessie van een dagdeel: 350 euro ex. BTW
Workshop van een dag met maximaal 3 deelnemers: 250 euro ex. BTW
Locatie: Staphorst

 

 

Je denkt misschien: in mijn team is zoveel aan de hand, dit gaat echt niet werken. Geloof me, ik heb al zoveel teams geholpen, óók verwaarloosde teams, teams met ruzie en onenigheid, en echt: jouw team kan dit ook.

Je denkt misschien: in mijn team is zoveel aan de hand, dit gaat echt niet werken.Geloof me, ik heb al zoveel teams geholpen, óók verwaarloosde teams, teams met ruzie en onenigheid, en echt: jouw team kan dit ook. Omdat het zoeken naar de kracht van je team enorm veel energie geeft. Het is leuk, het zorgt voor een gezamenlijk doel en altijd blijkt dat je helemaal niet zo anders over dingen denkt.

Met deze workshop leg je de basis voor een eenduidig verhaal richting interne en externe doelgroepen. Een basis waardoor het team weer mee kan bewegen met veranderingen in hun omgeving. Een basis die bovendien gelegd is door alle leden van het team. 

 

Het team bepaalt tijdens de workshop: 

  • wat is onze identiteit? Waar staan wij voor en waar gaan wij voor?
  • wie zijn onze belangrijkste doelgroepen?
  • wie zijn onze partners en wat hebben wij hen te bieden?
  • wie werken ons tegen en wat kunnen we doen om dat te veranderen?
  • wat is onze toegevoegde waarde en hoe gaan we dit wereldkundig maken?


Door het toepassen van verschillende werkvormen is de opbrengst niet alleen waardevol, het team heeft ook gewoon een leuke tijd. Bovendien is er vaak onverwachte bijvangst, omdat dit gesprek zaken boven tafel haalt, die anders onbesproken blijven.

 

Resultaten:

  • medewerkers hebben het gevoel dat alles gezegd kan worden. Ook de dingen die niet zo lekker gaan, zijn onderdeel van de identiteit en moeten onderkend worden;
  • medewerkers hebben het gevoel dat zij zelf aan het roer staan om het resultaat van hun team te verbeteren;
  • zodra dit inzicht er komt, begint de energie weer te stromen;
  • er komt eigenlijk altijd een vervolg, omdat deze workshop naar ‘meer’ smaakt. Van een gedeeld beeld, naar: wat gaan we dan concreet doen en hoe pakken we dat aan;

 

Geschikt voor:

Alle teams, projectgroepen, of groepen met een specifieke opgave op een gezamenlijke opdracht.

 

Op maat

De kracht van je team’ is een mooie basis voor een gedeeld beeld. Maar soms is er meer nodig. Ik zie in teams regelmatig (elementen van) verwaarlozing, onverwerkt trauma, angstcultuur, onenigheid, bovengemiddeld verzuim of verloop of andere zaken waardoor een team niet tot volledige bloei kan komen. In een voorgesprek met de opdrachtgever stel ik vragen om dit soort elementen boven tafel te krijgen. Indien nodig zoek ik samen met de opdrachtgever welke interventies nodig zijn om het team er weer bovenop te krijgen. Deze workshop wordt dan ook altijd op maat gemaakt, met de voor het team meest effectieve werkvormen.

 

Kosten

De workshop kost 750 euro (ex. BTW) per dagdeel, exclusief reis- en verblijfkosten

 

 


 

 

 

Contact

Lankhorsterweg 24
7951 PP STAPHORST

T: +31633045030
E: info@eline-faber.nl

KvK: 60399627
BTW: NL001658270B63

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden